De perfecte schilderijlijst: tips voor het kiezen van de juiste grootte, kleur en kwaliteit

Een schilderijlijst is een essentieel onderdeel van elk schilderij. Het biedt niet alleen bescherming voor het kunstwerk, maar kan ook dienen als decoratief element dat het kunstwerk nog meer tot zijn recht laat komen.

Er zijn verschillende soorten schilderijlijsten beschikbaar, variërend van eenvoudige houten lijsten tot ingewikkelde metalen en gouden lijsten. De keuze van de lijst hangt af van de stijl van het schilderij en de persoonlijke voorkeur van de eigenaar.

Een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een schilderijlijst is de grootte. De lijst moet niet alleen passen bij de afmetingen van het schilderij, maar ook bij de ruimte waarin het wordt getoond. Een te grote of te kleine lijst kan afbreuk doen aan het kunstwerk en de algehele uitstraling van de kamer verstoren.

Een ander belangrijk aspect is de kleur. De lijst moet complementair zijn aan zowel het schilderij als aan de kleuren in de kamer waarin het wordt geplaatst. Een neutrale kleur zoals wit, zwart of houtskool kan werken voor veel verschillende stijlen en kleurenschema’s.

Sommige mensen kiezen ervoor om hun schilderijlijsten op maat te laten maken om precies te voldoen aan hun specificaties. Dit kan duurder zijn dan een standaardlijst, maar kan resulteren in een uniek stuk dat perfect past bij zowel het kunstwerk als de kamer.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de lijst. Een goed gemaakte lijst kan jarenlang meegaan en het kunstwerk beschermen tegen schade door licht en stof. Goedkopere lijsten kunnen echter breken of barsten na verloop van tijd, waardoor het schilderij kwetsbaar wordt voor beschadiging.

In het kort, een schilderijlijst is een belangrijk onderdeel van elk schilderij. Het biedt niet alleen bescherming, maar kan ook dienen als decoratief element dat het kunstwerk nog meer tot zijn recht laat komen. Bij het kiezen van een lijst is het belangrijk om rekening te houden met de grootte, kleur en kwaliteit om ervoor te zorgen dat deze perfect past bij zowel het kunstwerk als de ruimte waarin het wordt getoond.

 

8 voordelen van schilderijlijsten voor een stijlvolle presentatie van kunstwerken in huis.

 1. Een schilderijlijst is een stijlvolle manier om kunstwerken te presenteren in uw huis.
 2. Schilderijlijsten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, waardoor ze eenvoudig aan elke ruimte kunnen worden aangepast.
 3. Door het gebruik van schilderijlijsten kunnen kunstwerken gemakkelijk worden opgehangen, zonder dat er nagels of andere bevestigingsmiddelen nodig zijn.
 4. Met de juiste lijst kan het kunstwerk er professioneel uitzien, wat de algemene esthetiek van de ruimte verbetert.
 5. Schilderijlijsten bieden extra bescherming voor het werk door het te omhullen met een glazendoppervlak dat beschermt tegen stof en vochtigheid.
 6. De meeste lijsten zijn gemaakt van duurzaam materiaal zoals hout of metaal, waardoor ze jarenlang meegaan en hun goede looks behouden.
 7. Het gebruik van schilderijlijsten maakt het ook veel makkelijk om afbeeldingen tussen verschillende frames te wisselen, wat ideaal is als je vaak je decoratie wil veranderen of updaten met nieuwe stukken die je leuk vindt!
 8. Het toevoeging van eindringers zoals passe-partouts of ornamentele elementenhoeft geenszins duur te zijn; er bestaan veel betaalbare opties die uw budget niet overbelast!

 

7 nadelen van schilderijlijsten: waar je op moet letten bij aankoop

 1. Het is moeilijk om de juiste maat te vinden voor je schilderijlijst;
 2. Schilderijlijsten kunnen duur zijn;
 3. Je moet rekening houden met de stof waaruit de lijst gemaakt is, want sommige materialen kunnen schadelijk zijn voor je schilderij;
 4. Als je een lijst koopt die niet aan jouw smaak voldoet, kan het moeilijker zijn om hem te veranderen dan als je hem zelf had gemaakt;
 5. Schilderijlijsten vergen regelmatig onderhoud en reparaties;
 6. Als je een foute mat moet gebruiken, kan dit het uiterlijk van je werk negatief beïnvloeden;
 7. Soms passen de ophangmechanismes van de lijsten niet binnen het ontwerp van een bepaald schilderwerk.

Een schilderijlijst is een stijlvolle manier om kunstwerken te presenteren in uw huis.

Een schilderijlijst is niet alleen een praktische manier om uw kunstwerken te beschermen tegen stof en licht, maar het kan ook dienen als een stijlvolle manier om uw kunstwerken te presenteren in uw huis. Door het kiezen van de juiste lijst, kunt u uw kunstwerk nog meer tot zijn recht laten komen en het een extra dimensie geven. Een mooie lijst kan de kleuren in het schilderij accentueren en de algehele uitstraling van de kamer verbeteren. Of u nu kiest voor een eenvoudige houten lijst of een ingewikkelde gouden lijst, het toevoegen van een schilderijlijst kan uw kunstwerk transformeren tot een echte blikvanger in uw huis.

Schilderijlijsten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, waardoor ze eenvoudig aan elke ruimte kunnen worden aangepast.

Een van de grootste voordelen van schilderijlijsten is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen en maten. Dit betekent dat het gemakkelijk is om een lijst te vinden die past bij de stijl van de kamer en het kunstwerk. Of je nu op zoek bent naar een moderne, minimalistische lijst of juist een klassieke, elegante lijst, er is altijd wel een optie die bij jouw smaak past.

Daarnaast zijn schilderijlijsten ook verkrijgbaar in verschillende maten. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot één specifieke maat lijst voor al je kunstwerken. Je kunt elke lijst aanpassen aan de afmetingen van het schilderij, waardoor het kunstwerk nog meer tot zijn recht komt.

Het aanpassen van een schilderijlijst aan de ruimte waarin het wordt getoond, kan ook helpen om de algehele uitstraling van de kamer te verbeteren. Door te kiezen voor een lijst die past bij de kleuren en stijl van de kamer, kan het kunstwerk naadloos opgaan in de omgeving en zo bijdragen aan een harmonieuze uitstraling.

Kortom, door hun verschillende stijlen en maten zijn schilderijlijsten eenvoudig aan te passen aan elke ruimte. Of je nu op zoek bent naar een moderne of klassieke uitstraling, er is altijd wel een optie die past bij jouw smaak en interieur.

Door het gebruik van schilderijlijsten kunnen kunstwerken gemakkelijk worden opgehangen, zonder dat er nagels of andere bevestigingsmiddelen nodig zijn.

Een groot voordeel van het gebruik van schilderijlijsten is dat kunstwerken gemakkelijk kunnen worden opgehangen, zonder dat er nagels of andere bevestigingsmiddelen nodig zijn. Met een schilderijlijst kan het kunstwerk eenvoudig worden opgehangen aan een haakje of ophangsysteem dat aan de muur is bevestigd. Dit bespaart tijd en moeite bij het ophangen van kunstwerken en voorkomt ook schade aan de muur door spijkers of schroeven.

Bovendien biedt een schilderijlijst ook bescherming voor het kunstwerk. Het kan voorkomen dat stof en vuil zich ophopen op het oppervlak van het schilderij en beschermt ook tegen schade door licht en vocht. Door een lijst te gebruiken, kan de levensduur van een kunstwerk worden verlengd en blijft het er langer mooi uitzien.

Kortom, door het gebruik van schilderijlijsten kunnen kunstwerken gemakkelijk worden opgehangen zonder dat er nagels of andere bevestigingsmiddelen nodig zijn. Bovendien biedt een lijst bescherming voor het kunstwerk tegen stof, vuil, licht en vocht, waardoor de levensduur wordt verlengd en het er langer mooi uitziet.

Met de juiste lijst kan het kunstwerk er professioneel uitzien, wat de algemene esthetiek van de ruimte verbetert.

Een schilderijlijst kan een groot verschil maken in hoe een kunstwerk wordt waargenomen. Met de juiste lijst kan het kunstwerk er professioneel uitzien, wat de algemene esthetiek van de ruimte verbetert. Een goed gekozen lijst kan het schilderij accentueren en de kleuren en details versterken, waardoor het nog meer tot zijn recht komt. Bovendien biedt een schilderijlijst bescherming tegen stof, vuil en beschadiging door licht. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige lijst die niet alleen het kunstwerk beschermt, maar ook bijdraagt aan de esthetiek van de ruimte waarin het wordt getoond. Met de juiste schilderijlijst kan een kunstwerk er niet alleen mooier uitzien, maar ook professioneler en indrukwekkender overkomen.

Schilderijlijsten bieden extra bescherming voor het werk door het te omhullen met een glazendoppervlak dat beschermt tegen stof en vochtigheid.

Schilderijlijsten zijn niet alleen een decoratief element voor kunstwerken, maar bieden ook extra bescherming. Een schilderijlijst omhult het kunstwerk met een glazen oppervlak dat beschermt tegen stof en vochtigheid. Dit is vooral belangrijk voor schilderijen die zijn gemaakt van kwetsbare materialen zoals aquarellen of olieverfschilderijen op papier.

Het glazen oppervlak van de lijst voorkomt dat stof zich op het schilderij nestelt en beschermt het tegen schade door vochtigheid. Dit is vooral belangrijk in omgevingen met hoge luchtvochtigheid, waarbij het risico op schimmel- of meeldauwgroei toeneemt.

Bovendien kan een schilderijlijst helpen bij het verminderen van verkleuring door blootstelling aan licht. Het glazen oppervlak kan UV-stralen blokkeren die anders schadelijk kunnen zijn voor het kunstwerk.

Kortom, schilderijlijsten bieden niet alleen extra bescherming voor kunstwerken, maar kunnen ook helpen bij het behouden van hun oorspronkelijke staat en schoonheid. Het is belangrijk om de juiste lijst te kiezen die past bij zowel het kunstwerk als de ruimte waarin het wordt getoond, om ervoor te zorgen dat de bescherming optimaal is.

De meeste lijsten zijn gemaakt van duurzaam materiaal zoals hout of metaal, waardoor ze jarenlang meegaan en hun goede looks behouden.

Een schilderijlijst is niet alleen een mooie toevoeging aan elk kunstwerk, maar het biedt ook bescherming en duurzaamheid. De meeste lijsten zijn gemaakt van duurzame materialen zoals hout of metaal, waardoor ze jarenlang meegaan en hun goede looks behouden. Dit betekent dat de lijst niet alleen het kunstwerk beschermt tegen stof en licht, maar ook tegen schade door dagelijks gebruik. Bovendien kunnen deze materialen worden bewerkt om verschillende stijlen te creëren, van een klassieke houten lijst tot een moderne metalen lijst. Door te kiezen voor een schilderijlijst van hoogwaardige en duurzame materialen, kan men er zeker van zijn dat het kunstwerk er nog vele jaren prachtig uit zal zien.

Het gebruik van schilderijlijsten maakt het ook veel makkelijk om afbeeldingen tussen verschillende frames te wisselen, wat ideaal is als je vaak je decoratie wil veranderen of updaten met nieuwe stukken die je leuk vindt!

Een groot voordeel van het gebruik van schilderijlijsten is dat het veel makkelijker wordt om afbeeldingen tussen verschillende frames te wisselen. Dit is ideaal als je vaak je decoratie wil veranderen of updaten met nieuwe stukken die je leuk vindt!

Met een schilderijlijst kun je gemakkelijk een afbeelding vervangen zonder de hele muurdecoratie te moeten veranderen. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook geld omdat je niet steeds nieuwe lijsten hoeft te kopen.

Bovendien biedt het gebruik van schilderijlijsten ook extra bescherming voor de afbeelding. Het voorkomt dat de afbeelding vuil wordt of beschadigd raakt tijdens het verwisselen van de lijst.

Kortom, het gebruik van schilderijlijsten is niet alleen stijlvol en decoratief, maar biedt ook praktische voordelen zoals het gemakkelijk kunnen wisselen van afbeeldingen en extra bescherming voor je kunstwerken.

Het toevoeging van eindringers zoals passe-partouts of ornamentele elementenhoeft geenszins duur te zijn; er bestaan veel betaalbare opties die uw budget niet overbelast!

Een schilderijlijst kan een kunstwerk nog meer tot zijn recht laten komen. Maar wist je dat het toevoegen van eindringers zoals passe-partouts of ornamentele elementen helemaal niet duur hoeft te zijn? Er zijn veel betaalbare opties beschikbaar die uw budget niet overbelasten!

Passe-partouts zijn kartonnen frames die rondom het kunstwerk worden geplaatst om het visueel te scheiden van de lijst en de muur. Ze kunnen in verschillende kleuren en maten worden gekocht en zijn een geweldige manier om de aandacht op het schilderij te vestigen.

Ornamentele elementen, zoals hoekornamenten of middenornamenten, kunnen ook aan een schilderijlijst worden toegevoegd om extra visuele aantrekkingskracht toe te voegen. Deze elementen kunnen in verschillende stijlen en materialen worden gekocht, variërend van hout tot metaal.

Het toevoegen van eindringers is een geweldige manier om uw schilderijlijst aan te passen aan uw persoonlijke smaak en stijl, zonder dat u daarvoor veel geld hoeft uit te geven. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar de perfecte passe-partout of ornament voor jouw schilderijlijst!

Het is moeilijk om de juiste maat te vinden voor je schilderijlijst;

Een van de nadelen van het kiezen van een schilderijlijst is dat het vaak moeilijk kan zijn om de juiste maat te vinden voor je kunstwerk. Het kan frustrerend zijn om door verschillende maten en stijlen te bladeren, en dan uiteindelijk te ontdekken dat er geen lijst beschikbaar is die perfect past bij je schilderij.

Dit probleem kan vooral voorkomen bij kunstwerken die afwijken van standaardmaten. Het kan ook lastig zijn om een lijst te vinden voor vintage of antieke schilderijen, waarvan de afmetingen mogelijk niet overeenkomen met moderne standaarden.

Een oplossing voor dit probleem is om een ​​schilderijlijst op maat te laten maken. Hoewel dit duurder kan zijn dan een standaardlijst, zorgt het ervoor dat de lijst perfect past bij het kunstwerk en de ruimte waarin het wordt getoond. Het is ook mogelijk om zelf een lijst op maat te maken als je handig bent met houtbewerkingsgereedschap.

Een andere optie is om creatief te zijn met de lijsten die beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van passe-partouts of meerdere kleine lijsten in plaats van één grote lijst. Dit kan resulteren in een uniek en interessant uiterlijk voor je kunstwerk.

In conclusie, hoewel het vinden van de juiste maat schilderijlijst soms moeilijk kan zijn, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om dit probleem aan te pakken. Door creatief te zijn en op zoek te gaan naar alternatieven, kun je een lijst vinden die perfect past bij je schilderij en de ruimte waarin het wordt getoond.

Schilderijlijsten kunnen duur zijn;

Een van de nadelen van schilderijlijsten is dat ze vaak duur kunnen zijn. Dit geldt vooral voor lijsten die op maat zijn gemaakt of die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals massief hout of metaal.

De kosten van een schilderijlijst kunnen snel oplopen, vooral als u meerdere kunstwerken heeft die allemaal een lijst nodig hebben. Voor sommige mensen kan dit een belemmering vormen bij het kiezen van een lijst voor hun kunstwerk.

Er zijn echter manieren om de kosten van schilderijlijsten te beperken. Ten eerste kunt u overwegen om te kiezen voor standaardlijsten in plaats van op maat gemaakte lijsten. Dit kan aanzienlijk goedkoper zijn en er zijn veel verschillende maten en stijlen beschikbaar om uit te kiezen.

Een andere optie is om te zoeken naar kortingen en aanbiedingen bij lokale kunst- en ambachtswinkels of online retailers. Veel winkels bieden regelmatig kortingen aan op schilderijlijsten, vooral tijdens vakanties of speciale gelegenheden.

Tot slot kunt u overwegen om zelf een schilderijlijst te maken als u handig bent met gereedschap en materialen. Er zijn veel doe-het-zelf-tutorials beschikbaar online die stapsgewijze instructies bieden voor het maken van uw eigen lijst.

Kortom, hoewel schilderijlijsten duur kunnen zijn, zijn er manieren om de kosten te beperken door standaardlijsten te kiezen, kortingen te zoeken en zelf een lijst te maken. Door deze opties te overwegen, kunt u een mooie lijst vinden die past bij uw budget en uw kunstwerk perfect aanvult.

Je moet rekening houden met de stof waaruit de lijst gemaakt is, want sommige materialen kunnen schadelijk zijn voor je schilderij;

Als je een schilderijlijst kiest, moet je niet alleen rekening houden met de grootte en kleur, maar ook met het materiaal waaruit de lijst is gemaakt. Sommige materialen kunnen schadelijk zijn voor het schilderij en kunnen op de lange termijn zelfs permanente schade veroorzaken.

Een veelvoorkomend probleem is dat sommige lijsten gemaakt zijn van materialen die zuur bevatten. Dit zuur kan door de tijd heen in het schilderij doordringen en kan ervoor zorgen dat het papier verkleurt of zelfs afbreekt. Dit is vooral een probleem bij oudere schilderijen die gevoeliger zijn voor beschadiging.

Een andere factor om te overwegen is de coating op de lijst. Sommige coatings bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het schilderij, vooral als het kunstwerk in direct contact komt met de coating. Dit kan leiden tot verkleuring of zelfs tot permanente schade aan het oppervlak van het schilderij.

Om deze problemen te vermijden, is het belangrijk om te kiezen voor een lijst die gemaakt is van hoogwaardige materialen en die een beschermende coating heeft die veilig is voor het schilderij. Als je twijfelt over welke lijst geschikt is voor jouw kunstwerk, vraag dan advies aan een deskundige of professionele framer.

Kortom, bij het kiezen van een schilderijlijst moet je rekening houden met de stof waaruit de lijst gemaakt is om ervoor te zorgen dat deze geen schade aanricht aan het schilderij. Kies voor hoogwaardige materialen en een beschermende coating om ervoor te zorgen dat jouw kunstwerk veilig is en er nog lang van genoten kan worden.

Als je een lijst koopt die niet aan jouw smaak voldoet, kan het moeilijker zijn om hem te veranderen dan als je hem zelf had gemaakt;

Een schilderijlijst kan een waardevolle toevoeging zijn aan elk kunstwerk, maar het is belangrijk om er een te kiezen die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Als je echter een lijst koopt die niet helemaal aan jouw smaak voldoet, kan het moeilijker zijn om hem te veranderen dan als je hem zelf had gemaakt.

Als je de lijst zelf had gemaakt, zou je eenvoudigweg de kleur of afwerking kunnen veranderen om deze beter aan te laten sluiten bij jouw smaak. Maar als je een lijst koopt die niet helemaal goed voelt, kan het lastiger zijn om deze aan te passen. Je moet misschien op zoek gaan naar een professional die de lijst voor jou kan veranderen, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Daarom is het belangrijk om zorgvuldig na te denken over de stijl en kleur van de schilderijlijst voordat je er een koopt. Overweeg verschillende opties en vraag advies aan experts in de kunst- of interieurbranche. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je een lijst kiest die perfect past bij jouw smaak en stijl.

Kortom, als je een schilderijlijst koopt die niet helemaal aan jouw smaak voldoet, kan het moeilijk zijn om deze te veranderen. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig na te denken over de stijl en kleur van de lijst voordat je er een aanschaft. Zo kun je er zeker van zijn dat je een lijst kiest die perfect past bij jouw persoonlijke smaak en stijl.

Schilderijlijsten vergen regelmatig onderhoud en reparaties;

Een nadeel van schilderijlijsten is dat ze regelmatig onderhoud en reparaties vereisen. Door blootstelling aan licht en stof kunnen lijsten na verloop van tijd beschadigd raken, waardoor ze minder effectief worden in het beschermen van het kunstwerk. Ook kunnen lijsten barsten of breken als gevolg van ongelukken of slijtage.

Om ervoor te zorgen dat uw schilderijlijst in goede staat blijft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit kan inhouden dat u de lijst af en toe schoonmaakt met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Ook kan het nodig zijn om beschadigde delen van de lijst te repareren of te vervangen.

Het repareren van een schilderijlijst kan soms duur zijn, vooral als er sprake is van ernstige schade. Het kan ook moeilijk zijn om een exacte match te vinden voor de originele lijst, wat betekent dat de gerepareerde lijst mogelijk niet helemaal overeenkomt met het oorspronkelijke ontwerp.

Hoewel het onderhouden en repareren van schilderijlijsten tijd en geld kost, is het belangrijk om dit regelmatig te doen om ervoor te zorgen dat uw kunstwerk goed beschermd blijft. Door voorzichtigheid en aandacht kunt u ervoor zorgen dat uw schilderijlijst in goede staat blijft en uw kunstwerk jarenlang meegaat.

Als je een foute mat moet gebruiken, kan dit het uiterlijk van je werk negatief beïnvloeden;

Een schilderijlijst kan het uiterlijk van een kunstwerk versterken en beschermen, maar het gebruik van een foute mat kan het tegenovergestelde effect hebben. Een mat is een stuk karton of papier dat tussen het kunstwerk en de lijst wordt geplaatst om ruimte te creëren en het kunstwerk te beschermen tegen de lijst.

Als de verkeerde maat mat wordt gebruikt, kan dit leiden tot lelijke overlappingen of ongelijke marges. Dit kan afleiden van het kunstwerk en het uiterlijk ervan negatief beïnvloeden. Een mat die te groot is, kan ook te veel ruimte creëren tussen het kunstwerk en de lijst, waardoor het eruitziet alsof het zweeft in plaats van stevig vast te zitten.

Bovendien kan een verkeerd gekozen kleurmat ook afbreuk doen aan het kunstwerk. Het kiezen van een mat die niet complementair is aan de kleuren in het schilderij of aan de kamer waarin het wordt getoond, kan afleiden van de algehele uitstraling.

Daarom is het belangrijk om zorgvuldig na te denken over welke mat je kiest voor je schilderijlijst. Het is raadzaam om advies in te winnen bij professionals om ervoor te zorgen dat je de juiste maat en kleurmat kiest die passen bij jouw specifieke kunstwerk. Zo voorkom je dat je werk er minder professioneel uitziet dan bedoeld was.

Soms passen de ophangmechanismes van de lijsten niet binnen het ontwerp van een bepaald schilderwerk.

Een schilderijlijst kan een geweldige manier zijn om een kunstwerk te beschermen en het nog mooier te maken. Helaas kan het soms voorkomen dat de ophangmechanismes van de lijst niet passen binnen het ontwerp van een bepaald schilderwerk.

Dit kan vooral frustrerend zijn als de lijst al is gekocht en er geen andere opties beschikbaar zijn. Het kan ook betekenen dat er extra tijd en geld moet worden besteed aan het vinden van een alternatieve oplossing voor het ophangen van het schilderij.

Een mogelijke oplossing is om de ophangmechanismes aan te passen of te vervangen door iets dat beter past bij het ontwerp van het schilderij. Dit kan echter extra kosten met zich meebrengen en vereist mogelijk professionele hulp om ervoor te zorgen dat de aanpassingen veilig en effectief zijn.

Een andere optie is om af te zien van een lijst en in plaats daarvan te kiezen voor een alternatief ophangsysteem, zoals haken of draad. Dit kan echter afbreuk doen aan de esthetiek van het kunstwerk en kan minder bescherming bieden dan een lijst.

Kortom, hoewel schilderijlijsten veel voordelen bieden, kunnen ze soms ook nadelen hebben, zoals niet passende ophangmechanismes. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een lijst voor uw kunstwerk om ervoor te zorgen dat deze niet alleen mooi is, maar ook functioneel en praktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *